Brandweer over leidingbreuk Overschie: prioriteit is voorkomen gaslekkages

De brandweer in Rotterdam-Overschie is druk bezig om de schade beperkt te houden na de waterleidingbreuk in de Schielaan. "Onze grootste prioriteit is om de stabiliteit van stoepen en straten te bewaken", zegt Jop Heinen van de brandweer.

Door de leidingbreuk ontstond eerder in het gebied een gaslekkage. Die is inmiddels door monteurs van Stedin gedicht. Door de kracht van het water is veel zand weggespoeld en zijn sommige stoepen en straten verzakt. Gasleidingen zijn hierdoor kwetsbaarder. 

Bij de leidingbreuk is maximaal 4,5 miljoen liter water weggestroomd, laat Evides weten. Negentig huizen zitten zonder water.

Rond 13:45 uur worden nog eens acht woningen aan de Schielaan ontruimd vanwege een instabiele gasleiding. Daarmee komt het totale aantal ontruimde woningen op vijftien tot twintig. Die bevinden zich zowel op de hoek van de Schielaan en de Parallelstraat als in de Châlonsstraat. Dat gebeurde onder meer omdat de fundering instabiel is.

Bewoners worden tijdelijk opgevangen in het Huis van de Wijk aan de Overschiehof. Sommige straten zijn afgesloten. De brandweer roept mensen op niet voorbij de afzettingen te gaan.
Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Overschie
Deel dit artikel: