Gasleiding in Rotterdam-Overschie dicht, gevaar geweken

Monteurs hebben op de Schielaan in Rotterdam een instabiel geworden gasleiding dichtgedraaid. Daardoor is het gevaar voor een gaslek geweken. Door een breuk in een waterleiding was woensdagochtend zoveel grond weggespoeld dat de gasleiding ook zou breken.

De inwoners van zo'n twintig huizen zijn uit voorzorg geëvacueerd en naar het Huis van de Wijk aan de Overschiehof gebracht. De meeste van hen mochten in de loop van de middag terug naar huis. 

Van acht woningen konden de bewoners pas rond 19:00 uur terug, omdat de huizen eerst nog slecht toegankelijk waren. Eerst moesten de gaten in het wegdek van de Châlonsstraat en op het hoekje Schielaan/Parallelstraat worden gerepareerd. 

Door het waterlek zitten nog altijd 90 huizen in Overschie zonder water. Voor hen is er een tappunt geïnstalleerd op de hoek van de Parallelstraat met de Terpstraat. Wie van dat water gebruik maakt, moet het wel eerst koken, is het advies. In 26 woningen is geen gas.

Waterbedrijf Evides, netbeheerder Stedin en de gemeente verwachten nog dagen bezig te zijn voor alle schade in de straten is hersteld. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Overschie
Deel dit artikel: