Hoekse Vishandel gaat sluiten: 'Mijn hart doet pijn'

De Hoekse Vishandel gaat sluiten. In september trekt eigenaar Cees Hofland na 34 jaar de deur definitief achter zich dicht. De viswinkel in Hoek van Holland moet wijken voor de Hoekse Lijn en Hofland heeft na vier jaar onderhandelen geen overeenstemming bereikt met de gemeente Rotterdam over een alternatief.

Het valt Hofland zwaar. "De eerste slachtoffers zijn al gevallen door de metro, door zulk soort dingen. Er komt daar verderop een gebouw, met winkels, daar kan ik dan in. Maar als je het zo duur gaat maken, is dat niet mogelijk", baalt hij.

Hofland kan de vraagprijs niet opbrengen en dus verdwijnt een begrip in Hoek van Holland. "Voor de Engelsen en Duitsers zijn wij een begrip, ook de Westlanders komen hier een visje eten. Mijn hart doet pijn, ook voor de mensen die hier werken."

De gemeente Rotterdam heeft schriftelijk gereageerd. "Wij hebben vier jaar overlegd over een haalbaar koopaanbod dat paste binnen de wet- en regelgeving, mede omdat de heer Hofland op de huidige wilde blijven. Dit aanbod is op het laatste moment afgewezen, de heer Hofland heeft gekozen voor een schadeloosstelling."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: