Bryan Smeets tekent alsnog tweejarig contract bij Sparta

Sparta heeft zich versterkt met Bryan Smeets. De Rotterdammers wilden de 26-jarige middenvelder afgelopen winterstop al naar Het Kasteel halen, maar TOP Oss liet Smeets niet zomaar gaan. Nu komt die overgang er alsnog, en tekent de Maastrichtenaar een contract voor twee jaar.

Afgelopen seizoen beleefde Smeets een sterk seizoen bij TOP Oss. De middenvelder was deels verantwoordelijk voor de zesde plek in de eerste divisie en dus deelname aan de play-offs. Daarin werd TOP Oss nota bene uitgeschakeld door Sparta, waarmee Smeets nu de Eredivisie ingaat. 

Smeets speelde de eerste zes jaar van zijn carrière bij MVV Maastricht. In zijn eerste Eredivisieseizoen bij De Graafschap leverde een doelpunt tegen Ajax hem de nodige bekendheid op. Smeets schoof op de laatste speeldag van het seizoen 2015-2016 de 1-1 binnen op De Vijverberg, en voorkwam hiermee een kampioenschap voor de Amsterdammers.

Smeets is de tweede aanwinst voor Sparta deze jonge transferzomer. Eerder deze week tekende Laros Duarte al een contract voor drie jaar op Het Kasteel.

Tegenover de komst van Smeets staat dat Luigi Bruins niet naar Sparta komt. De zaakwaarnemer van de bij Excelsior vertrokken middenvelder heeft in een gesprek met de technische leiding te horen gekregen dat de Kasteelclub niet geïnteresseerd is.

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta
Deel dit artikel:

Reageren