Wanbetaler fiscus pint op straat 11.000 euro

Bij een grote actie tegen witwassen zijn woensdagmiddag in Schiedam-Noord vier mensen aangehouden en is 60 duizend euro aan belastinggeld geïnd. Er werden ook zeventien auto's in beslag genomen.

De politie hield vier mensen aan, onder meer voor het bezit van een boksbeugel en rijden onder invloed van drugs. Een onbekend aantal mensen werd bekeurd voor drugsbezit, illegaal vuurwerk en wapenbezit (twee messen en één boksbeugel). Een man die nog een schuld open had staan bij de belastingdienst pinde ter plekke 11.000 euro.

Bij de actie waren naast de politie de gemeente, belastingdienst, Stedin en uitkeringsinstantie Stroomopwaarts betrokken. Ze controleerden tientallen bedrijven, waar verschillende overtredingen werden geconstateerd. Drie bedrijven lapten de Drank- en Horecawet aan hun laars.

Belastingschuld direct betaald

Bij een bedrijf in Schiedam-Nieuwland werden goederen aangetroffen voor een hennepkwekerij. De kwekerij was nog niet in bedrijf. De eigenaar van het pand deed direct afstand van de goederen, en bleek nog een belastingschuld van ruim 3.000 euro te hebben. Deze rekende hij direct af. 

Ook woningen werden bezocht. In enkele panden bleek sprake van overbewoning en illegale onderhuur. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: