Overschie wil actie na tweede zinkgat op een rij

"Ik hoop dat dit nu ophoudt en dat ze de gasleidingen ook gaan vernieuwen. Politiek doe er wat aan!", zegt buurtbewoner Fennema. Bewoners van wijk Overschie zijn de wateroverlast in hun wijk flink beu na de tweede zinkgat op een rij.

De roep van de bewoners om actie vanuit de politiek wordt steeds groter. "Ze kunnen de boel ophogen en zorgen dat het niet ons probleem wordt", zegt Lars die naast het nieuwe zinkgat woont. "De problemen in de wijk zijn al heel lang bekend. Ze doen er gewoon niets aan."

De schoonmoeder van een buurvrouw is het daar mee eens. "Ze moeten het onderliggende probleem oplossen. En niet elke keer wat zand bijvullen, straat dicht en dan klaar."

Locoburgemeester Wijbenga belooft de bewoners dat de gemeente gaat helpen. Eerst moet onderzocht worden waar de problemen vandaan komen.

Rond 17:15 uur hadden de bewoners weer water. Ook is het gat donderdag opgevuld met zand en zijn er tijdelijke paden naar de huizen gemaakt. Vrijdag wordt de bestrating definitief gerepareerd.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: