Mogelijk politiepost op strand Nesselande op zomerse dagen

Bij het strand van Nesselande komt op warme stranddagen waarschijnlijk een politiepost. Het is een verzoek van Leefbaar Rotterdam. Dat zei locoburgemeester Bert Wijbenga in een debat over de ongeregeldheden op het strand bij Rotterdam-Nesselande in het Pinksterweekend. De gemeente gaat het voorstel nu bespreken met politie en justitie.

Afgelopen zondag was het - niet voor de eerste keer - onrustig rond het strand in Nesselande en zorgden jongeren voor veel overlast. Twee jongeren op een gestolen scooter werden aangehouden. Andere jongelui bemoeiden zich daarmee. Zo'n twintig andere agenten kwamen naar het strand om hun collega's te assisteren. Uiteindelijk werd het plein bij de winkels 'schoongeveegd'. Bewoners van Rotterdam-Nesselande zijn de overlast zat.

Fascistoïde

Leefbaar Rotterdam heeft voorgesteld om ook preventief te kunnen fouilleren en wil agenten met honden klaar hebben staan bij het metrostation als er grote groepen jongeren onderweg zijn naar het strand.

D66 vindt dat Leefbaar Rotterdam veel te ver gaat en noemde het plan fascistoïde - naar fascisme neigend. Dat zorgde voor een felle discussie tussen Joost Eerdmans en D66-raadslid Nadia Arsieni.


Locoburgemeester Wijbenga zegt dat politie te paard een optie is, maar geen politiehonden. Dat is te veel agressieverhogend. De honden zijn wel beschikbaar als de situatie uit de hand loopt. 

Geen plunderingen

De wethouder benadrukt dat hij tijdens het werkbezoek en in gesprekken met ondernemers en bewoners geen signalen heeft gehad dat de jongeren winkels geplunderd hebben of vernielingen hebben aangericht. De extra maatregelen gelden vanaf nu op de warme stranddagen. Na dit strandseizoen wordt gekeken of het voortgezet moet worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: