Volle zaal in WTC Rotterdam bij FNV-avond over pensioenen

Ruim 250 FNV-leden zijn donderdag bij elkaar gekomen in het WTC Rotterdam. In de propvolle zaal is een uitleg van het principeakkoord over de pensioenen. De bijeenkomst begon rumoerig, de OR-voorzitter van de RET liep boos scheldend weg.

“Wij hebben die hele 66-uurs actie op touw gezet, gestaakt, er echt alles voor gedaan, komen de onderhandelaars hiermee terug. Van dit akkoord wordt niemand beter, de ouderen niet, de jongeren niet, de zzp-ers niet”, zei Henk van der Maden, voorzitter van de Ondernemingsraad van de RET.


Ook Niek Stam van FNV Havens sprak zich in zaal uit tegen het principeakkoord.

FNV-bestuurslid Agnes Vroegh is het niet eens met de tegenstanders: "Ik vind niet dat we met lege handen zijn teruggekomen. We hebben nu eindelijk een poot tussen de deur gekregen. Als we die nu er weer tussenuit trekken, staan we pas echt met lege handen en blijft alles bij het oude. " 

Over de negatieve sfeer in de zaal zegt Vroegh: "Rotterdammers hebben nu eenmaal het hart op de tong spreken veelal vanuit emoties, en dat recht hebben ze. Maar er zaten ook veel mensen in de zaal die niet schreeuwden en het mogelijk wel eens zijn met het akkoord."

De afgelopen dagen waren er twintig bijeenkomsten in het hele land. De politiek, werkgevers en FNV-bestuurders zijn het eens met het akkoord, maar FNV-leden zijn kritisch. Daarom is besloten een referendum onder de leden te houden.

Donderdagavond zijn al 200 duizend stemmen uitgebracht. Er kan tot zaterdag 15 juni 12:00 uur gestemd worden, via post en e-mail.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Nieuws
Deel dit artikel: