Derde autobrand in Dordrecht in vier nachten

Voor de derde keer in een paar dagen tijd is in Dordrecht een auto in vlammen opgegaan. Na de wijken Wielwijk en Crabbehof was het deze keer raak in Oud-Krijspijn. Ook deze keer is de politie ter plaatse gekomen om de toedracht te onderzoeken.

In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak aan de Willem Marisstraat. Daar vatte een auto vlam, waarna de vrees was dat het vuur zou overslaan naar een naastgelegen woning. De brandweer kon erger voorkomen, maar de rookschade in het huis was groot. De bewoners zijn volgens de brandweer elders in de straat opgevangen.

De dochter des huizes werd om half drie wakker van een harde knal. Ze maakte haar vader, moeder en broertje wakker en het gezin verliet het huis via de achterkant. Ze werden vervolgens opgevangen door de overburen.

Aan de voorzijde van de woning is veel schade. Kozijnen zijn gesmolten en de deur is afgebladderd door de korte, maar felle brand.

In de straat is geschrokken gereageerd. "Het komt nu toch wel erg dichtbij en het is wel erg vaak. Het zou me niks verbazen als er een pyromaan actief is", zegt een buurtbewoner.

De eerdere branden waren maandagnacht en dinsdagnacht, in de Wibautstraat en op het Admiraliteitsplein. De drie locaties liggen niet op grote afstand van elkaar.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht
Deel dit artikel: