Rotterdam Ahoy verandert dit weekend in klein Japan

Je moet niet gek opkijken als je dit weekend Spiderman, Deadpool of Goku van Dragon Ball Z in de metro tegenkomt. In Rotterdam Ahoy wordt de 21ste editie van AnimeCon gehouden: een festival waar anime, cosplay en Japanse gamecultuur centraal staan.

Het festival keert na enkele jaren in Den Haag te zijn georganiseerd terug naar de plek waar het in 1999 begon: Rotterdam. De organisatie verwacht zo'n 20 duizend bezoekers die zich onderdompelen in een wereld van anime en manga.

"Anime is een Japanse stijl van tekenen en filmpjes maken," licht vrijwilliger Janina toe. "De tekeningen noem je manga, films noem je anime." 

Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een beurs met een oppervlakte van meer dan 15 duizend vierkante meter. In Ahoy zullen daarom vijf zalen gevuld worden en het zalencomplex biedt ruimte om de komende jaren nog verder te groeien.

Het grootste deel van de bezoekers gaat verkleed naar het evenement. Ze komen als hun favoriete karakters uit films, games en strips. Dit fenomeen wordt Cosplay genoemd. "Ik heb eigenlijk iedere dag wel een ander kostuum," zegt Janina. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Ahoy
Deel dit artikel: