'Klusjesmannen' proberen Vlaardinger op te lichten

De politie heeft donderdag vijf mannen opgepakt in Vlaardingen. Ze deden zich voor als klusjesmannen en probeerden een bewoner van de wijk Ambacht op te lichten, door werkzaamheden half of helemaal niet uit te voeren.

De Vlaardinger werd eerder deze week benaderd door een van de Engelssprekende klusjesmannen. De 'klusser' bood aan om het buitenwerk te schilderen en bereikte na onderhandeling een akkoord met de bewoner van vierduizend euro. Dat bedrag moest gelijk afgerekend worden. 

De klusjesmannen gingen aan de slag bij de Vlaardinger, maar konden door het slechte weer het werk niet afmaken. Een dag later keerden ze terug en bleek de vierduizend euro alleen voor de voorkant te zijn; het schilderen van de achterzijde zou nog eens zesduizend euro kosten.

Gepakt dankzij whatsappgroep

De bewoner kreeg argwaan en ging niet akkoord. Hij zette zijn verhaal in de buurtwhatsapp, waardoor agenten uit de buurt ook gewaarschuwd werden. Buurtbewoners in die whatsappgroep werd gevraagd uit te kijken naar een bepaalde auto met Engels kenteken. 

Meerdere buurtbewoners zagen de auto en gaven de locatie door. Agenten konden vervolgens vijf verdachten oppakken. De mannen zijn tussen de 23 en 59 jaar oud en komen uit Engeland, Roemenië en Polen. Ze worden verhoord. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: