Dag van de Bouw bij Depot Boijmans van Beuningen gaat niet door

De bouwplaats van Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam gaat toch geen rondleidingen aanbieden tijdens de Dag van de Bouw. De organisatie heeft geen vergunning gekregen omdat ze niet konden voldoen aan de veiligheidseisen van de gemeente.

Op zaterdag 15 juni openen veel bouwplaatsen in Nederland hun deuren voor publiek. Ook op de bouwplaats van het Depot Boijmans van Beuningen zouden mensen het bouwproces kunnen zien en toelichting krijgen van betrokken partijen. 

Gemeente Rotterdam laat weten dat het evenement wel door had kunnen gaan, maar dat bouwer BAM, die de vergunning had aangevraagd, de veiligheidseisen onaanvaardbaar vond. "De brandweer en bouwinspectie zijn op locatie geweest en concludeerden dat de groepen voor de rondleidingen te groot waren", zegt een woordvoerder van Gemeente Rotterdam. "Ook moesten alle bezoekers een helm op en moest er een grotere brandweermacht aanwezig zijn."

Kleinere groepen onaanvaardbaar

Het verkleinen van de rondleidingsgroepen vond BAM onaanvaardbaar. "Dan zouden we tegen honderden mensen moeten zeggen dat ze toch niet welkom zijn. Dat zou niet gaan. Daarom hebben we besloten niet akkoord te gaan met deze eisen." 

Er was veel belangstelling om het bouwterrein te bezoeken: 1440 mensen hadden een kaartje besteld. Deze belangstellenden kregen donderdagavond een e-mail met het bericht dat er toch geen vergunning was verleend voor deelname aan De Dag van de Bouw. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: