Rotterdam loopt drie afstanden in Nacht van de Vluchteling

Voor het eerst kan er voor de Nacht van de Vluchteling ook 10 en 20 kilometer worden gelopen. De start is in Rotterdam. Traditioneel heeft de sponsortocht, dit jaar in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni, een afstand van veertig kilometer.

De tiende editie van de Nacht van de Vluchteling start vanuit de Maassilo op Rotterdam Zuid. Om kwart voor zeven vertrekken de tien en twintig kilometer met 750 deelnemers. Zij starten en eindigen op Rotterdam Zuid.

Het startschot om middernacht voor de 40 kilometer wordt gegeven door de Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag en de Rotterdamse wethouder Judith Bokhoven. Dan lopen er ruim 1200 deelnemers van Rotterdam naar Den Haag.

Leerlingen Hugo de Groot

Een van vele teams is 'Hugo gives Back' van Scholengemeenschap Hugo de Groot uit Rotterdam Zuid. Deze multiculturele school heeft veel leerlingen die zelf ooit gevlucht zijn. Met meer dan honderd leerlingen, ouders en docenten lopen ze de veertig kilometer. 

"Duizenden mensen lopen in het holst van de nacht om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen," zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. "Ze geven daarmee een signaal af dat het lot van vluchtelingen hen niet onverschillig laat."  

Er is nu al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Stichting Vluchteling heeft vorig jaar 850. 000 vluchtelingen noodhulp gegeven, in 25 landen. 

De 40 kilometer Nacht van de Vluchteling wordt dit jaar gelopen vanuit Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem, van Utrecht naar Amersfoort en van Nijmegen naar Arnhem. In Rotterdam en Amsterdam is ook een 10 en 20 kilometer route. 

Aanmelden gaat online via nachtvandevluchteling.nl. Er is nog plek bij het lopen van de 40 kilometer vanuit Rotterdam. De tien en twintig kilometer zitten vol.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: