Boskalis bergt tankers Golf van Oman

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis uit Papendrecht gaat de tankers bergen die donderdag in de Golf van Oman beschadigd zijn geraakt. De schepen zijn vermoedelijk aangevallen.

Het gaat om de tankers Front Altair en de Kokuka Couragous. De schepen hebben respectievelijk een lading nafta en methanol aan boord. De bemanningen van beide schepen zijn na het incident geëvacueerd.

De Verenigde Staten zeggen dat Iran betrokken was bij de aanvallen op de olietankers. Teheran ontkent dat.


De bergingswerkzaamheden worden uitgevoerd door dochterbedrijf Smit Salvage, in samenwerking met lokale autoriteiten. Financiële details over de opdracht zijn niet bekend gemaakt. 

Berging

Volgens Boskalis verkeert de Front Altair nog in een zorgelijke toestand. De brand op het schip werd donderdagmiddag geblust. De bergingsoperatie wordt ter plekke uitgevoerd door een ingevlogen bergingsteam met specialistisch materieel.

De Kokuka Couragous verkeert in een stabiele toestand. Donderdag is met succes een sleepverbinding tot stand gebracht, waarna de bemanning weer aan boord kon. Het schip wordt momenteel naar een haven in de Golfregio gesleept.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: