nieuws

Opnieuw heel veel regen in Zuid-Holland

In Zuid-Holland en ook andere delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter. "Het is een bijzonder natte week," stelt weerman Jules Geirnaerdt.
Met de buien van woensdag erbij geteld is er in enkele dagen tijd evenveel regen gevallen als normaal in een een halve maand juni. Halverwege de maand staat de teller al ruim boven het totaalgemiddelde van de maand juni.

Overlast

Op de A29 richting Rotterdam heeft het verkeer last gehad van de regen. Ter hoogte van Numansdorp stond water op de weg. Rijkswaterstaat is bezig om het water weg te krijgen. Een rijbaan is hierdoor afgesloten en dat zorgt voor file.
Ook op andere plekken heeft de regenval voor overlast gezorgd. Zo zijn er op verschillende plekken boomtakken afgebroken. Aan de Admiraliteitsstraat in Rotterdam is een kelder volgelopen met water.
Bij atletiekvereniging PAC moest de competitie worden afgelast. De baan was door grote plassen niet bruikbaar.
De regenbuien zijn nog niet voorbij. De komende uren kunnen er nog enkele millimeters regen bijkomen. De buien trekken in de loop van de ochtend naar het noorden. Zaterdagmiddag is het op enkele lichte buien na droog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl