Nacht van de Vluchteling van start met honderden lopers

Honderden lopers zijn vertrokken vanaf de Maassilo op Rotterdam-Zuid voor de Nacht van de Vluchteling. Daarin worden voor de tiende keer afstanden gelopen om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Iets na 18:00 uur werd het evenement officieel geopend, de eerste lopers vertrokken rond 18:45 uur. Volgens woordvoerder Gerard van Mourik zijn er meer lopers dan vorig jaar in Rotterdam. "Er is echt meer solidariteit voor vluchtelingen", denkt hij. "Dat is natuurlijk helemaal fantastisch!"

Voor het eerst kan er tien en twintig kilometer worden gelopen. Die afstanden beginnen en eindigen op Rotterdam-Zuid. Er lopen 338 mensen mee met de tien kilometer, de twintig wordt door 411 mensen afgelegd. 


Rond 21:00 uur waren de eerste lopers alweer terug bij de Maassilo.


[tweet:https://twitter.com/FeHa/status/1139985188220522496']

Directeur Tineke Ceelen, van Stichting Vluchteling, laat weten trots te zijn. 

Diehards

De 'normale' veertig kilometer trekt nog altijd de meeste lopers. "Dat zijn de diehards", vertelt Van Mourik. Ze lopen de hele nacht door en worden pas rond 8:00 uur 's ochtends verwacht in Den Haag. Op de kortere afstanden lopen volgens hem voornamelijk families en scholen mee. 

In tussen zijn ook de 40-lopers onderweg naar de Maassilo, waar ze om middernacht van start gaan. 

Ondertussen is er een bedrag van 1,5 miljoen opgehaald. 

De 40 kilometer Nacht van de Vluchteling wordt dit jaar gelopen vanuit Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem, van Utrecht naar Amersfoort en van Nijmegen naar Arnhem. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: