Leonidas verliest en moet op herkansing voor lijfsbehoud in Hoofdklasse

Leonidas in actie tegen JOS in De Meern.
R.K.S.V. Leonidas heeft zondag met 3-1 verloren in de strijd tegen degradatie uit de Hoofdklasse. JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam was in De Meern te sterk. Donderdag wacht een herkansing voor de Rotterdammers. VKW uit Westerbork is dan de tegenstander.
Het duel begon voor Leonidas nog goed. Assad El Harti zette zijn ploeg in Utrecht nog op voorsprong. Maar vlak voor rust kreeg Leonidas een gevoelige tik. JOS kwam in de 44e minuut op gelijke hoogte en nam die stand ook de rust in.
In de tweede helft kreeg Leonidas al snel een goede kans om op voorsprong te komen. De ploeg mocht namelijk van elf meter aanleggen. Assad el Harti kon zijn tweede maken, maar hij miste.
Mede door die misser werd er verlengd tussen beide ploegen. In die verlenging gebeurde er genoeg. Leonidas pakte twee rode kaarten én kreeg twee goals te verwerken. Daardoor gingen de Amsterdammers er met de winst vandoor.

XerxesDZB wint wel

Xerxes wist zijn wedstrijd zondag wel in winst om te zetten. Zij wonnen in Delft met 4-2 van Stompwijk'92. Daardoor degradeert Stompwijk naar de derde klasse en weet XerxesDZB degradatie te ontlopen.