nieuws

Liveblog teruglezen: grote brand Berkel en Rodenrijs onder controle

In een meubelfabriek in Berkel en Rodenrijs aan de Veilingweg is maandagmiddag rond 14:30 uur een grote brand uitgebroken. De brand heeft niet alleen de meubelzaak in as gelegd, maar ook de naastgelegen kringloopwinkel en twee woningen zijn door het vuur verloren gegaan. De zwarte rook was 's middags vanuit de wijde omtrek te zien. Twee brandweerlieden en drie omstanders raakten lichtgewond.

23:11 uur

Om de laatste smeulende resten te kunnen blussen, verricht de brandweer nog wat sloopwerkzaamheden.

20:28 uur

De veiligheidsregio heeft een kaart gepubliceerd met daarop aangegeven in welk gebied resten van verbande spullen kunnen zijn neergevallen.

20:08 uur

De brand is onder controle, meldt de brandweer even na 20:00 uur. Het nablussen gaat nog uren duren, en kan voor stankoverlast zorgen.

19:01 uur

De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met bluswerkzaamheden. De panden waarin de brand heeft gewoed, worden allemaal als verloren beschouwd.

18:42 uur

De metro's tussen stations Meijersplein en Pijnacker-Zuid rijden weer. De RET heeft de dienstregeling weer opgestart, laat een woordvoerder weten.

18:06 uur

De vijf gewonden zijn twee medewerkers van de brandweer en drie omstanders. Een van de brandweerlieden is voor extra zorg naar het ziekenhuis gebracht, hij werd door de hitte bevangen. Ook een van de omstanders is naar het ziekenhuis, wegens het inademen van rook.

18:03 uur

De brandweer heeft geprobeerd de twee woningen tegen het brandende bedrijfspand aan te redden, maar dat is niet gelukt.

17:51 uur

Vijf mensen zijn bij de brand gewond geraakt, twee mensen hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

16:40 uur

De brand is overgeslagen naar één woning en een garagebox, dat bevestigt de brandweer. De bewoners en hun huisdieren staan veilig buiten.

16:22 uur

De brandweer heeft opnieuw een NL-Alert verstuurd voor rook- en stankoverlast, met name in Zoetermeer. Meetploegen van de brandweer kijken naar rookverspreiding.

16:15 uur

De RET laat weten dat in plaats van metro's pendelbussen rijden op lijn E tussen Pijnacker-Zuid en Meijersplein. Vanwege de spits rijden er twaalf bussen. Lees meer: Metro's op lijn E gestremd door grote brand Berkel en Rodenrijs

16:11 uur

De meubelfabriek, waar de brand ontstond, is tot de grond aan afgebrand. De rook trekt nog altijd hoog over de naastgelegen woonwijk richting het noorden.

15:57 uur

De brandweer probeert vanuit de lucht een beeld van de brand te krijgen door middel van een drone.

15:52 uur

Metrolijn E, de RandstadRail, ligt nog steeds stil vanwege de brand. Lees meer: Metro's op lijn E gestremd door grote brand Berkel en Rodenrijs

15:32 uur

De brandweer is vooral bezig te voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen panden en woningen. In de meubelfabriek liggen ook matrassen. Wanneer die branden, geeft dat een heftige geur, waarschuwt de woordvoerder van de brandweer.

15:30 uur

De brandweer waarschuwt mensen uit de rook te blijven en adviseert ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

15:18 uur

Volgens de zeer aangeslagen eigenaar van kringloopwinkel Rataplan zijn er in dat gebouw geen gevaarlijke stoffen aanwezig. Ook is voor zover hij weet iedereen buiten.

14:32 uur

Grote brand uitgebroken in Berkel en Rodenrijs. De rook is in de wijde omgeving te zien.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl