Brand Berkel en Rodenrijs legt ook twee woningen in de as

Het vuur dat maandagmiddag in een meubelfabriek in Berkel en Rodenrijs uitbrak, heeft ook twee woningen bereikt. De huizen waren niet meer te redden. De bewoners konden wel veilig naar buiten komen.

Op het industrieterrein waar de brand woedt, staan twee woonhuizen. Hulpdiensten dachten bij het eerste overleg ter plekke dat het om onbewoonde huizen ging. De bewoners lagen op het terras te zonnen toen ze ineens een brandalarm hoorden.

Meestal vals alarm

"Er is wel eens meer alarm, en dan is het vals alarm. Maar toen ging ik kijken en zag ik een hoop mensen door elkaar lopen. Toen ik terugliep, zag ik de vlammen uit het dak komen", zegt een trillende Jacqueline van der Ree, de bewoonster die in een handdoek op haar slippers buiten op straat staat.

Haar man probeert nuchter te blijven in de situatie. "Alles is in veiligheid, mens en dier, voor de rest is alles vervangbaar."

Verloren

Van der Ree is voormalig eigenaar van het brandende pand, en heeft het een aantal jaar geleden verkocht onder de voorwaarde dat ze in de aangrenzende woning mocht blijven wonen.

Volgens de brandweer zijn de woningen zwaar getroffen door de brand. Er is heel veel rook- en waterschade. De ramen zijn ingeslagen om de brand te bestrijden. De deur van de woningen zit maar een paar meter bij de ingang van de kringloop vandaan.

De brandweer beschouwt het gehele complex als verloren.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: