FNV kondigt landelijke stakingsdag metaal- en technieksector aan

Medewerkers van de metaal- en technieksector leggen op 28 juni 24 uur lang het werk neer. De werkgevers hadden tot begin deze week de tijd om tot een beter cao-bod te komen, maar dat is niet gebeurd.

Door het hele land, waaronder in Rotterdam, wordt op 28 juni gestaakt voor onder meer een loonsverhoging van vijf procent. Ook willen ze een betere balans tussen werk en privé, afschaffing van jeugdschalen en concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid.

Volgens FNV worden de meeste stakers verwacht in Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden. Jan Meeder van FNV verwacht dat in de regio Rotterdam en Dordrecht zo'n vierhonderd medewerkers het werk neer zullen leggen. 

"Hogere lonen komen er niet vanzelf", vindt Jacqie van Stigt van FNV. "De werkgevers in de metaal en techniek hebben een grote kans laten lopen door niet op het ultimatum in te gaan. Daarom moeten de metaalwerkers helaas toch weer de straat op."

Onder de cao voor de metaal- en technieksector vallen bedrijven als Krohne Altometer (Dordrecht), Croon Wolter en Dros (Rotterdam) en Bosch Packaging (Schiedam). In heel Nederland vallen zo'n 300 duizend mensen onder deze cao. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: