nieuws

Kamer: minister mag geen besluit nemen over CO2-opslag

co2.cropresize.tmp.jpg
co2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Minister van der Hoeven mag van de Tweede Kamer nog geen vergunning verlenen voor het opslaan van CO2 onder Barendrecht. De demissionaire minister van Economische Zaken is door de Kamer op deze kwestie teruggefloten.
De Tweede Kamer is al dagen bezig om te bepalen wat wel en wat géén ‘controversiële' onderwerpen zijn, waar het demissionaire kabinet de komende tijd beleid over mag maken. Zo is de verhoging van de AOW-leeftijd één van die controversiële onderwerpen: Balkenende mag daar de komende tijd géén beslissingen over nemen.
Groenlinks wil spoeddebat met minister Eurlings over A15

Een andere kwestie is die van de investeringen in de A15. GroenLinks wil zo snel mogelijk een spoeddebat over het besluit van minister Eurlings van Verkeer om 1,2 miljard euro te investeren in die snelweg.
Het kabinet wil dat bedrag vrijmaken om een betere aansluiting van de A15 op de Rotterdamse haven mogelijk te maken. Eurlings heeft daarover maandag een zogeheten tracébesluit ondertekend.
Zo moet er een nieuwe Botlekbrug komen die 14 meter hoog wordt. Daardoor hoeft de brug minder open. Tussen Rozenburg en Spijkenisse is een wegverbreding van twee naar drie rijstroken gepland en komen er parallelwegen tussen Spijkenisse en het Vaanplein.
Volgens GroenLinks had Eurlings als demissionair minister het tracébesluit nooit mogen ondertekenen en eist nu tekst en uitleg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl