nieuws

"Deelgemeente Prins Alexander dreigt af te glijden"

ROTTERDAM - De PvdA in Prins Alexander zegt dat de deelgemeente snel extra geld nodig heeft. Volgens lijsttrekker Peter Pieterse is het fijn wonen in de wijken Oosterflank en Zevenkamp, maar als er niet snel iets gebeurt zouden het probleemwijken kunnen worden.
In Rotterdam gaat veel geld van de gemeente naar Rotterdam-Zuid. Een deel van dat geld zou volgens Pietersen naar de Deelgemeente Prins Alexander moeten gaan. De Rotterdamse lijsttrekker Salima Belhaj van D66 deelt die mening.
De wijken Ommoord, Zevenkamp en Oosterflank worden ook wel de wijken van de verveling genoemd. Jaren geleden woonden er gezinnen met kleine kinderen. Die kleine kinderen zijn ondertussen pubers geworden, voor wie de metro richting het centrum een soort vlucht is. Sommigen misdragen zich in de wijk.
Volgens Peter Pietersen kan hij met extra geld meer hangplekken creëren, zodat de overlast afneemt. Ook is er volgens Peter Pietersen geld nodig om de buitenruimte een oppepper te geven.
Pietersen en Belhaj zijn van mening dat het nieuwe college rekening moet houden met de wijken die het nog redelijk goed doen. Want volgens beide politici is voorkomen beter dan genezen.