'Problemen met grond oorzaak waterballet Overschie'

Problemen met de ondergrond en heftige regenval hebben er vorige week woensdag voor gezorgd dat straten in Overschie onder water kwamen te staan. Dat constateert waterleidingbedrijf Evides na een analyse. Het bedrijf zegt dat het om een spontane breuk ging.

Uiteindelijk stroomde maximaal 4,5 miljoen liter water uit de leiding op de hoek van de Schielaan en de Parallelweg. Bewoners konden pas laat in de avond terug naar huis.

Een dag later was een gaatje in de leiding de oorzaak van een nieuw waterballet in de Pieter van Aschstraat. Dat gaatje breidde zich snel uit tot een gat. De plek des onheils was een paar honderd meter van de Schielaan verwijderd. Volgens het waterleidingbedrijf is tussen de beide waterproblemen geen verband.

Ook heeft Evides onderzocht of er in Overschie meer problemen met waterleidingen of spontane breuken zijn. Dat aantal is volgens een woordvoerder van het bedrijf niet anders dan in andere Rotterdamse wijken.

De gemeente Rotterdam brengt nu in kaart of er ook op andere terreinen mogelijk problemen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het aantal spontane gaten in stoepen of in straten. Over drie weken komt wethouder Bert Wijbenga met een uitleg richting de gemeenteraad.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: