nieuws

Jongeren Overschie stemmen in het donker

stemmen.cropresize.2.jpg
stemmen.cropresize.2.jpg
ROTTERDAM - Jonge kiezers uit Rotterdam-Overschie die staan te popelen om te gaan stemmen, hoeven niet te wachten tot woensdag. In de Rotterdamse deelgemeente gaat om middernacht de stembus al open.
Het Jongeren Panel Overschie (JPO) hoopt met een ‘pre-election party' in Wijktheater Musica meer jongeren naar de stembus te trekken. Volgens het panel stemmen jongeren vaak niet, omdat ze niet goed weten op wie ze hun stem moeten uitbrengen. Om ze een handje te helpen met hun meningsvorming, gaan kandidaat-raadsleden op het feest in debat over de plannen die ze voor jongeren in petto hebben.
De avond in Musica gaat niet alleen over gewichtige zaken. Er zijn ook optredens van artiesten als LoCo, Das de Rijmmaker en dj Dalgado. Het feest is alleen toegankelijk voor jongeren van 18 jaar en ouder die al een kaartje hebben gekocht.
Overschie is overigens niet de enige plaats in Nederland waar de gemeenteraadsverkiezingen eerder beginnen. In Den Haag en Groningen openen vannacht ook al stemlokalen.