Directeur over steekpartij op schoolplein: 'Ze wisten wie ze moesten hebben'

Een groep van vijftien tot twintig scholieren liep donderdag rond 13:00 uur gewapend met een mes op het schoolplein van het Wartburg College, locatie Revius aan de President Rooseveltweg in Rotterdam. De groep had vermoedelijk ruzie met leerlingen van de school, zegt directeur Richard Toes. Een 16-jarige jongen werd in zijn zij gestoken. Hij is in het ziekenhuis behandeld en inmiddels weer thuis.

Drie jongens zijn donderdagmiddag bij hen thuis aangehouden. Het gaat om twee jongens van 16 en één van 17, allen uit de gemeente Capelle aan den IJssel.


Volgens de schooldirecteur waren er groepen scholieren van sowieso één, maar vermoedelijk zelfs meerdere scholen betrokken. Er zouden de afgelopen dagen onderweg naar school conflicten zijn geweest. "Men vond het kennelijk nodig ditmaal de school op te zoeken", zegt Toes. Hij heeft een vermoeden om welke scholen het gaat, maar wil daar voorlopig nog niets over zeggen.

De school organiseert vrijdagochtend een bijeenkomst voor geschrokken scholieren, docenten en ouders. "Dit is bij ons nooit eerder gebeurd", zegt Toes. Eén van de leerlingen van de reformatorische middelbare school was tijdens de steekpartij 's middags in de pauze zo van slag, dat die ook werd meegenomen door de ambulance.

De politie sloot de school 's middags tijdelijk af. Leerlingen moesten in de lokalen blijven. De dader is nog niet opgepakt.

Het 16-jarige slachtoffer maakt het volgens Toes goed. "Gelukkig, er zijn geen vitale delen geraakt."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: