nieuws

Ruud de Boer ontmoet...Prof. dr. Clemens Dirven

Prof. dr. Clemens Dirven is één van de 147 neurochirurgen in Nederland en hoofd van de afdeling Neurochirurgie in het Erasmus MC. Samen met zijn team stelt hij alles in het werk om patiënten de beste zorg en behandeling mogelijk te geven. Hiervoor is nodig dat ze beschikken over de nieuwste kennis, de nieuwste apparatuur en de nieuwste technieken en dat kan alleen bereikt worden door alsmaar te verkennen, te leren en te innoveren.
Hoeveel weten we nou eigenlijk van de hersenen? 'Meer niet dan wel waarschijnlijk. Hoewel de kennisvermeerdering razendsnel gaat. Dat levert zoveel gegevens en data op dat het bijna niet meer te bevatten is voor een menselijk brein. Er ontstaan steeds meer sub-specialisaties. De hersenen zijn zó breed; waarom ontwikkel je epilepsie? Hoe werkt onthouden nou precies? Dit zijn allemaal delen en puzzelstukjes maar we weten niet hoe die precies in elkaar passen.'
Clemens Dirven beantwoordt de grote vragen op het gebied van hersens. Slaat immuuntherapie bijvoorbeeld aan bij een hersentumor?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl