Drie dagen bluegrass in muziektent op Pijnackerplein Rotterdam

Liefhebbers van de muziekstijl bluegrass kunnen een weekend lang hun hart ophalen op het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord. Daar strijkt vrijdag, zaterdag en zondag opnieuw het gratis Rotterdam Bluegrass Festival neer. Naast muziekoptredens zijn er tentoonstellingen, een truckeropera, workshops en wordt een Rotterdamse Bluegrass Festival-schoen geveild.

Omdat er vorig jaar flinke rijen ontstonden voor het terrein, is er dit jaar gezorgd voor meer ruimte. De organisatie heeft met de gemeente afgesproken dat er meer mensen op het plein mogen. Er zijn meer toiletten en meer zitplekken. Ook is er een extra locatie, schuin tegenover het Pijnackerplein, op het speelplein van een school.

Live

RTV Rijnmond is vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur live vanaf het Pijnackerplein op de radio te horen. We spreken festivaldirecteur Guido de Groot, een muzikant die bluegrassles geeft aan schoolkinderen, twee muzikanten van de Rotterdamse bluegrassband Jesus Evil Highway en Tjerk Visser, die een handgemaakte Rotterdam Bluegrass Festival-schoen veilt.

Het festival begint vrijdag om 16:00 uur met Carrie Nation & The Speakeasy. Ook de Amerikaanse Hackensaw Boys spelen op het festival, dat tot zondag 22:00 uur duurt.

Bluegrass is een in Amerika ontstane muziekstijl met als kenmerkende instrumenten de banjo en de mandoline.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: