nieuws

Maak Kanker Kansloos: Ron probeert ondanks zijn ziekte alles eruit te halen

Tijdens Tour de Rotterdam doen ook renners mee die zelf ernstig ziek zijn. Zoals Ron Bakema, die de toertocht op zijn elektrische fiets uit reed. Hij heeft niercelkanker en is ernstig ziek.
"Vorig jaar is een nier verwijderd en naar zes maanden is er toch een uitzaaiing gekomen", vertelt Ron over zijn ziekte. "De eerste lijn is niet aangeslagen. Aanstaande maandag moet ik voor immuuntherapie naar het Maasstad Ziekenhuis." Het is een remmende werking, zegt Ron. "Dus geen kans op genezing. Dus twee, drie jaar, hooguit."
Ondanks de ziekte voelt Ron zich redelijk goed. Hij heeft kleine aanpassingen moeten doen in zijn werk en op zijn fiets. "Maar ik voel me niet eens slecht, dat is het rare en verraderlijke aan deze ziekte." Ron, die vader is van twee kinderen van 19 en 16, probeert nu alles uit het leven te halen wat erin zit. "Het is een slechte film waar je nu in zit."
Ron heeft voor de actie Maak Kanker Kansloos ook geld opgehaald: bijna 7 duizend euro. Dat geld gaat naar de immuuntherapie. "Ik hoop dat het aanslaat en dat ik nog een stukje verder mag leven. Dat klinkt raar en zwaar, maar ik ga van het positieve uit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl