nieuws

Meer dan 500 duizend euro opgehaald voor Maak Kanker Kansloos

De RTV Rijnmond- en Daniel den Hoed-actie Maak Kanker Kansloos heeft zaterdag in totaal 520.835 euro opgehaald. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt bij het Topsportcentrum in Rotterdam. Het geld wordt besteed aan immuuntherapie.
Het behaalde bedrag is een record. Vorig jaar leverde Maak Kanker Kansloos nog 497.105 euro op.
Margot Bleeker, organisatie van Maak Kanker Kansloos, zegt dat in anderhalf uur tijd nog eens 30 duizend euro aan het eindbedrag is toegevoegd. "Ik ben flabbergasted", is de reactie van Bleeker. "Ik denk dat veel mensen naar de uitzendingen hebben geluisterd en dachten: wij doen ook mee."
"Hier gaan we een biertje op drinken", glundert presentator Sander de Kramer na de bekendmaking van het bedrag. "Want dat heeft iedereen wel verdiend."
Bij de Tour de Rotterdam is het eindbedrag van Maak Kanker Kansloos bekendgemaakt. Zondag vindt nog de 010CitySwim plaats in de Rotterdamse haven.

Persoonlijke verhalen

Leonore Tuijt is directeur van de Erasmus MC Foundation, waar het Daniel den Hoed Fonds onderdeel van is: "Ik ben erg onder indruk van de mensen die zich inzetten voor de actie Maak Kanker Kansloos. Achter al die acties zitten persoonlijke verhalen van mensen die te maken hebben met kanker. Ik denk bijvoorbeeld aan Team Pieter, een jong gezin waarvan de vader onlangs overleed. Of Glenn Ytema, die hardloopt vanwege zijn vader én zijn zus."
RTV Rijnmond heeft als mediapartner de afgelopen weken uitgebreid verslag gedaan van de campagne Maak Kanker Kansloos, met verhalen van patiënten, artsen en onderzoekers. Bij de hoofdentree van het Erasmus MC werd een tijdelijke studio gebouwd waar de hele week live radio werd gemaakt in aanloop naar het finaleweekend.

Trots

Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond: "We zijn trots dat we als regionale zender een rol kunnen spelen met dit soort acties. De afgelopen twee weken hebben we op radio, tv en internet veel aandacht gehad voor de gevolgen van kanker en tegelijkertijd ook hoop geboden omdat we veel aandacht hebben voor nieuwe technieken om de ziekte te bestrijden. Met dit recordbedrag kunnen we bijdragen aan immuuntherapie.”
Tuijt: “In de toekomst willen we jaarlijks de campagne Maak Kanker Kansloos organiseren. Volgend jaar kun je weer meedoen aan de sportieve driedaagse, op 26, 27 en 28 juni: hardlopen, fietsen, zwemmen óf alle drie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl