nieuws

Provincie blijft tegen Decathlon in Schiedam

De vestiging van Decathlon in het centrum van Rotterdam.
De vestiging van Decathlon in het centrum van Rotterdam. © Archief
Als het aan de provincie Zuid-Holland ligt komt er geen vestiging van de sportzaak Decathlon in Schiedam. De provincie wijst ook na heroverweging de komst van het bedrijf op sportpark Harga af.
Gedeputeerde Staten is om meerdere redenen altijd al tegen de nieuwe vestiging in Schiedam geweest. De Raad van State dwong de provincie dit voorjaar om het besluit te heroverwegen.
Lees meer: Decathlon mag nog niet bouwen in Schiedam
Er zijn voor Zuid-Holland echter geen nieuwe bevindingen om de mening te veranderen. Daarvoor liet de provincie nieuw onderzoek doen. Daaruit kwamen ook andere, negatieve argumenten naar voren dan het rapport dat voor de komst van Decathlon pleitte.
De provincie vreest onder meer, dat de komst van het concern op Harga een te grote concurrent van reeds bestaande Schiedamse detailhandel wordt.
Ook wordt verwacht dat het bedrijf op Harga een te grote aanzuigende werking heeft en voor teveel verkeersdrukte in Schiedam-Noord en op de A20 zal zorgen.
Eind juni wordt de kwestie besproken in Provinciale Staten. Daarna is het aan het college van Schiedam om te bepalen of de juridische strijd nog verder gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl