Busje vervoert 598 kilo meer lachgas dan toegestaan

De politie is vorige week in Rotterdam gestuit op een te zwaar beladen busje vol met lachgas. De wagen vervoerde ruim 600 kilo lachgas verdeeld over 267 cilinders, terwijl vervoer van meer dan twee kilo alleen is toegestaan onder strikte voorwaarden.

De 28-jarige bestuurder uit Schiedam werd op de Capelseweg aan de kant gezet. Daar bleek dat hij niet aan de voorwaarden deed voor het vervoer van het spul. Zo had hij onder meer geen ladingsdocumenten en veiligheidsmiddelen.

Mikado

"Deze hoeveelheid lachgas hebben wij nog niet eerder aangetroffen", zegt Serge van Vugt van de Landelijke Eenheid. "We troffen een soort mikado van cilinders aan".

Bij het openen van de laadruimte om het voertuig te controleren, rolden de cilinders naar buiten. "Daardoor gingen bij een aantal flessen de afsluiters spontaan open. De manier van beladen was dus niet op orde en dit leverde direct gevaar op."

De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor overbelading en voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het lachgas.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: