nieuws

Hulpdiensten de straat op wegens storing bij KPN

De meldkamers van hulpdiensten, gemeenten en veel andere bedrijven en instellingen in de regio zijn sinds ongeveer 15:45 uur onbereikbaar door een landelijke storing bij telefoonaanbieder KPN.
Onder meer het noodnummer 112 en het politienummer 0900-8844 zijn onbereikbaar. Er zijn inmiddels alternatieve telefoonnummers beschikbaar. Voor 112 bel: 088-6628240 en voor 0900-8844 bel: 088-9659630.
De politie roept ook op om meldingen via sociale media als Twitter en Facebook te doen, naar brandweerkazernes, politiebureaus of andere openbare gebouwen te gaan of hulpdiensten op straat aan te spreken in geval van nood.
Zoveel mogelijk hulpdiensten gaan de straat op. "Alle brandweerkazernes worden bezet in de regio. De ambulancedienst zal zichtbaar op straat rondrijden. Schroom niet om hen aan te spreken in geval van nood", zegt Roland Ekkers van de politie Rotterdam tegen RTV Rijnmond. Ook alle beschikbare agenten en handhavers van de gemeente gaan de straat op en zijn aanspreekbaar. De meldkamers van de hulpdiensten kunnen onderling wel communiceren met elkaar en met hulpverleners op straat en in de auto.

Bureaus en kazernes

Voor het dichtstbijzijnde politiebureau, zoek hier. De brandweer Zuid-Holland Zuid laat weten dat in die regio ook de gemeentehuizen open zijn.
De brandweer in Barendrecht staat in het centrum op het Havenhoofd.

Voor de RET heeft de storing geen gevolgen. "Communicatie met de centrale verkeersleiding verloopt via de mobilofoons en portofoons en is nog volledig operationeel", zegt een woordvoerder.
Het is niet bekend hoe lang de storing gaat duren. "Een eindtijd kunnen we nog niet geven. We werken met man en macht aan een oplossing en we vinden het heel vervelend voor klanten", laat KPN weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl