Grote brand op dak Hogeschool Heijplaat

Op het dak van de Hogeschool Rotterdam aan de RDM-kade op Heijplaat heeft brand gewoed. Die brak uit tijdens werkzaamheden aan het dak, meldt de hogeschool. De school was snel ontruimd.

In het gebouw waren 150 personen van de Hogeschool Rotterdam aanwezig. Het Techniek College had 85 leerkrachten en leerlingen in het pand.

Hulpdiensten rukten met veel materieel uit naar het voormalig RDM-terrein op Heijplaat. Naast drie blusvoertuigen en twee redvoertuigen werd ook een blusboot van het Havenbedrijf ingezet.


Ontruimd

Volgens de veiligheidsregio was het vuur rond 14:55 uur uit. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er niemand gewond is geraakt. "De hogeschool heeft het gebouw direct ontruimd", zegt de woordvoerder. "We hebben de brand snel onder controle kunnen krijgen."

De brandweer heeft korte tijd sloopwerkzaamheden op het dak verricht, om na te gaan of de brand volledig uit was. 

Hogeschool Rotterdam laat weten dat de lessen voor de rest van de dag komen te vervallen. Donderdag gaan de lessen wel door.

John Holdorp woont vlakbij de locatie en was onderweg naar huis. “Ik zat in de bus toen de politie met gillende sirenes voorbij kwam. Het was een komen en gaan van brandweer en politie.” 

Volgens Holdorp stonden er tientallen mensen buiten. Een deel daarvan zou afkomstig zijn uit de ontruimde panden, een ander deel bestond uit kijkers uit de buurt. John is inmiddels weer thuis. “De brand is bij ons thuis in ieder geval goed te ruiken, dus we hebben de ramen en deuren maar gesloten." 
Bovenstaande video: Ilja van Rijswijk

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: