nieuws

Groepen keren zich tegen politie: agente gewond en feest afgelast

© IJsselmondeNieuws
Een agente van de Rotterdamse politie is woensdagavond in IJsselmonde aan haar hoofd gewond geraakt bij een confrontatie met agressieve feestvierders. Ze kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Een andere agent raakte lichtgewond bij een val. Verder is een gepland feest voor zaterdag afgelast.
De problemen ontstonden na een gezellige paardenmarkt in Oud-IJsselmonde. Rond 19:00 uur kregen twee groepen ter hoogte van café De Gouden Leeuw ruzie met elkaar. De hulp van de politie werd daarop ingeroepen.
Toen de politie arriveerde, richtte de agressie van de groepen zich tegen de agenten. Daarbij raakten de twee agenten gewond. De politie, inmiddels met dertig personen aanwezig, besloot vervolgens de plek schoon te vegen.
De organisatie van de Paardenmarkt heeft op advies van de politie besloten de traditionele slotavond op zaterdag niet door te laten gaan. Op de sociale media wordt hierop met begrip, maar ook met teleurstelling gereageerd.
Lees meer: Paardenmarkt IJsselmonde schrapt eindfeest na knokpartij
Uiteindelijk zijn vijf personen aangehouden. Een 43-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht de agente te hebben aangevallen. Drie andere verdachten van 21, 51 en 57 jaar zitten ook nog vast. Een 19-jarige Rotterdammer mocht woensdagavond naar huis, omdat hij niets van doen had met het tumult. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl