nieuws

Gaswinning in Spijkenisse gaat toch door

Het gasveld in Spijkenisse.
Het gasveld in Spijkenisse. © Google Streetview
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) mag een gasveld in Spijkenisse aanboren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft daarmee ingestemd, zo is donderdag bekend geworden.
In Spijkenisse wordt al sinds 2006 gas gewonnen uit drie verschillende gasvelden. De productie uit deze velden loopt al terug; het aanboren van het nieuwe gasveld aan de Papendijk is volgens NAM noodzakelijk om de productie op peil te houden. Dat veld bevindt zich op 2,5 kilometer diepte.
De provincie gaf eerder aan dat de plannen niet passen in het streven om op termijn minder gas te gaan gebruiken. Ook de gemeente Nissewaard en inwoners stonden niet achter de plannen. Desondanks oordeelt de minister dat de gaswinning binnen het geldende beleid past.
De gemeente gaat niet in beroep tegen het besluit, omdat Nissewaard verwacht dat een gang naar de rechter niets uithaalt. De gemeente wil wel goede afspraken met NAM over de gaswinning. Zo moet er onder meer een informatieavond komen voor bewoners die boven de winningslocatie wonen, er moet een open dag worden gehouden voordat de boringen starten en moet NAM de gemeente op de hoogte houden van het proces en de boorresultaten.
Lees meer: Provincie wil geen nieuwe aardgasboringen bij Spijkenisse

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl