RTV Rijnmond krijgt fulltime verslaggever in de Rotterdamse haven

Jelle Gunneweg gaat voor RTV Rijnmond fulltime verslag doen vanuit de Rotterdamse haven. Per 1 augustus is ze fulltime actief in het gebied.

"De haven is een belangrijk onderdeel van het DNA van de Rijnmond", vertelt hoofdredacteur Ib Haarsma. "Een groot deel van onze achterban voelt zich nauw verbonden met het gebied. Er gebeurt ontzettend veel. De haven is een belangrijke werkgever en aanjager van de regionale economie."

"Ik vind het ontzettend belangrijk dat we de ontwikkelingen in de haven, zoals de energietransitie, op de voet volgen. De haven staat in het klein waar onze hele samenleving voor staat." 

Jelle Gunneweg is een ervaren journalist. Ze werkt al ruim twintig jaar bij RTV Rijnmond. Ze was onder meer chef sport en live-verslaggever voor het radioprogramma Wakker@Rijnmond. Daarvoor was ze als journalist verbonden aan De Havenloods en het Rotterdams Dagblad. 
Haarsma is blij met de nieuwe post van Gunneweg. "Of het nu gaat om verhalen voor online, radio of televisie: Jelle kan op al onze kanalen uit de voeten", aldus Haarsma. "Jelle is sterk in het maken van persoonlijke verhalen, maar heeft ook ruime ervaring in het maken van hard nieuws." 

"De Rotterdamse haven verandert voortdurend en dat maakt het gebied zo interessant", laat Jelle Gunneweg weten. "Niet alleen de energietransitie en economische ontwikkelingen spelen nu een belangrijke rol. De haven bestaat ook uit natuur, bijzondere bedrijven en beroepen en verborgen plekken. Juist die veelzijdigheid zorgt ervoor dat ik zin heb in deze nieuwe functie!" 

Tips voor Jelle? Stuur haar een bericht via jelle.gunneweg@rijnmond.nl en volg haar via Twitter: JelleGunneweg.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Persbericht
Deel dit artikel: