IJslandse songfestivalband op Baroeg Open Air

Het controversiële Hatari, dat vorige maand IJsland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, is één van de acts die optreedt tijdens Baroeg Open Air. Dat heeft de organisatie donderdag bekend gemaakt. Het festival vindt op 14 september plaats in het Zuiderpark in Rotterdam.

Hatari kreeg rond het songfestival al veel aandacht, onder meer vanwege hun aparte outfits en politieke statements. Ook Wild Romance, de begeleidingsband van Herman Brood, is van de partij op het festival.

Festivaldirecteur Leon van Rijnsbergen noemt het optreden van Hatari op Baroeg een logische combinatie. "Ons festival richt zich op een heleboel verschillende harde en alternatieve genres, zoals metal, gothic, hardcore, punk, rock (’n roll), EBM, industrial en breakcore. Deze act past daar perfect tussen."

Ook Komatsu, Cabaret Nocturn en BOSKAT zijn 14 september aanwezig in het Zuiderpark. Bands die eerder al bevestigd zijn voor Baroeg Open Air zijn onder meer Dark Tranquillity, Samael, Agent Fresco, PRSPCT Assault (Thrasher, DJ Hidden, The Satan, MC Mike Redman) en The Prototypes.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: