nieuws

Rondreizende container wijst op gevaar hennepplantages

Een hennepplantage op je zoldertje beginnen is een heel slecht plan. Dat is de boodschap die winkelend publiek donderdag krijgt in een container, die staat opgesteld op het Statenplein in Dordrecht. In de bak bevindt zich een nagebouwde wietkwekerij.
"Het is gewoon gevaarlijk. Zowel voor jezelf als voor de buren. Het gaat regelmatig flink mis. Laatst hebben we ook weer een woningbrand gehad in Sliedrecht. De belangrijkste tip die we geven is: begin er niet aan", zegt Esther van der Vlist.
Ze werkt voor Brandveilig Leven, een voorlichtingsgroep van de Brandweer Zuid-Holland Zuid en wijst samen met politie, gemeente en Stedin op de gevaren van kwekerijen in woningen. Ook wordt gezamenlijk aan opsporing gedaan.
"Mensen realiseren zich vaak niet, dat je met zo'n kwekerij in een crimineel circuit terecht komt, waar je moeilijk weer uit komt. En je loopt natuurlijk kans dat je gepakt wordt", zegt Michel Baars van de gemeente Dordrecht.
Naast het brandgevaar wijst Van der Vlist ook op andere nadelen. "Voor het milieu bijvoorbeeld, want je hebt allerlei troep en veel plastic bakken nodig. Ook vreet zo'n plantage stroom. Dus nogmaals; niet aan beginnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl