nieuws

Uitsluiten Leefbaar maakt veel los bij bezoekers Rijnmond.nl

Gemeenteraadsverkiezingen.jpg
Gemeenteraadsverkiezingen.jpg
ROTTERDAM - De weigering van de linkse partijen om na de gemeenteraadsverkiezingen samen te werken met Leefbaar Rotterdam maakt veel discussie en soms woedende reacties los op het forum van RTV Rijnmond.
"Wel zo eerlijk om dat vóór de verkiezingen duidelijk te maken", vindt Eva uit Rotterdam. "Weet je meteen welke partijen er ná de verkiezingen samen willen gaan werken."
Maar daar kan lang niet iedereen zich in vinden. Sympathisanten van Leefbaar noemen het besluit om niet samen te werken ondemocratisch of zelfs gevaarlijk. Leo uit Feijenoord vindt dat PvdA, SP en GroenLinks ‘haat en verdeeldheid zaaien' door Leefbaar Rotterdam ‘in een racistische hoek te zetten'.
Staffan draait het om: hij vindt dat juist ‘Pastors & Co' mensen uitsluiten, ,,alleen omdat ze anders zijn.''
Janietta uit Capelle vindt dat de linkse partijen bezig zijn met machtsvertoon: "Elkaar afmaken en schoppen in het debat om de grootste te worden. Ook Leefbaar doet daar enigszins aan mee. Er is echter één verschil tussen de Leefbaren en de rest: Leefbaar is ook inhoudelijk nog ergens mee bezig en de rest is nu alleen maar aan het uitsluiten, gezamenlijke vuisten aan het maken, en aan het baggergooien."
Rotterdammer Evert: ,,Oké, dan niet! Als ze maar niet het lef hebben om het gezamenlijk Leefbaar moeilijk te maken, alleen maar omdat het Leefbaar is. Ik hoop niet dat ze dwars gaan liggen om het dwars willen liggen. Dat is niet in het belang van de stad. Nog 3 nachtjes slapen..... Welterusten, links!