nieuws

Dordt zet startend ondernemer op straat

ROTTERDAM - Startend onderneemster Kimberly Schijven wordt door de gemeente Dordrecht op straat gezet omdat ze zich niet positief genoeg opstelt over het project Kansenflat. De gemeente liet zelf forse steken vallen, maar accepteert niet dat zij in een brief hulp heeft gevraagd aan de gemeenteraad.
De Kansenflat aan de Van Kinsbergenstraat in Dordrecht herbergt nu twaalf startende ondernemers en wordt dinsdag feestelijk geopend. De opening is vaak uitgesteld omdat er nogal wat mis ging. Zo laat het bestemmingsplan geen kapsalon toe en "knip it" is dat nou juist wel.
Een vlakbij gevestigde kapsalon kreeg van de gemeente de garantie dat er vijf jaar lang geen andere kapsalons in de buurt zouden komen. Dat gebeurde dus wel.
Om de vrede te bewaren werd er door het project Kansenflat geen reclame voor de kapsalon van de startend onderneemster gemaakt. Omdat er volgens Schijven ook niet goed over het project gecommuniceerd is, hebben veel potentiële klanten de indruk dat de Kansenflat een soort sociale werkplaats is, waar starters maar een beetje aanmodderen: "Dat kost me veel klanten. En geld om zelf reclame te maken heb ik niet".
Ten einde raad schreef de kapster een brief aan de gemeenteraad van Dordrecht, waarin ze aandacht vraagt voor haar problemen. Toen die brief openbaar werd heeft de projectleider schriftelijk aangekondigd dat ze uit de Kansenflat gezet wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl