nieuws

'Zorgen om vermiste Hania alleen maar groter': politie praat met klasgenoten

Hania
Hania
Een onderzoeksteam van dik twintig agenten is op de vermissing van de 12-jarige Hania gezet. De agenten hebben de hele nacht doorgewerkt en spraken inmiddels onder andere al met klasgenoten van Hania.
De 12-jarige basisscholiere Hania zit op de A.S. Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk. Daar vertrok het meisje donderdag om 12:30 uur. Familie heeft daarna niets meer van haar gehoord.
Volgens de politie blijken de chatgegevens van de 12-jarige gewist. Dat gegeven vergroot de zorgen om het meisje. Volgens de politie zijn er meer sporen die naar voren komen in het onderzoek die 'de zorgen om Hania alleen maar groter' maken.
Lees meer: Amber Alert voor vermiste Hania (12)De ouders van Hania sloegen alarm aan het einde van donderdagmiddag. Ze waren ongerust omdat het niets voor haar was om niet meteen thuis te komen.
Het meisje had tegen een docent gezegd dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Dat bleek niet te kloppen.
Schoolbestuurder Rolf van den Berg laat weten dat de emoties hoog oplopen. De school is druk met het ondersteunen van leerlingen en docenten. Het zomerfeest dat vrijdagmiddag zou plaatsvinden, is afgelast.
Donderdag droeg Hania een witte jurk met bloemenpatroon. Ze had een witte legging en witte schoenen aan. Het meisje had daarbij een zwart jasje en een roze rugzak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl