nieuws

'Amerikaanse verdachte vermissing 12-jarig meisje heeft dochter bij Nederlandse vrouw'

Links: de foto op de Facebookpagina van James B.
Links: de foto op de Facebookpagina van James B.
De 49-jarige Amerikaan die vastzit in de zaak rond de vermissing van een 12-jarige Rotterdamse, is James B. Hij zou een dochter bij een Nederlandse vrouw hebben. Die dochter zou haar internetvriendin zijn, die ze via een online paardenspel leerde kennen.
RTL Nieuws meldt dat de dochter – die onder de schuilnaam Iris met de media sprak - via de chatroom van het online paardenspel door James B. werd benaderd. B. zei dat hij haar biologische vader was. In de chatroom was ook de 12-jarige Hania actief, die volgens ‘Iris’ met James B. contact onderhield.

'Dagelijkse dingen'

Het bestaan van dat contact werd eerder al bevestigd. Er zou over ‘alledaagse dingen’ zijn gechat. De gesprekken bleken te zijn gewist toen ze verdween en als vermist werd opgegeven. De politie heeft de laptop en een harde schijf van de 18-jarige ‘Iris’ in beslag genomen. Die worden op dit moment door de recherche onderzocht.
De moeder van 'Iris' zou naar eigen zeggen 19 jaar geleden door James B. zijn verkracht. Ze bleek daarna zwanger te zijn. Toen ze van de verkrachting aangifte wilde doen, zou ze zijn weggestuurd door de politie. De advocaat van de moeder bevestigt dat de vrouw van plan is om alsnog aangifte tegen James B. te doen.

Facebookpagina

B. zou volgens zijn Facebookpagina in Louisiana wonen. De foto op de pagina gebruikte de recherche tijdens de zoektocht naar het Rotterdamse meisje. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het 12-jarige meisje werd vrijdagavond rond 19:30 uur samen met de verdachte in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam gevonden. Zowel in Nederland als in het buitenland werd naar haar gezocht.
De vermissing was aanleiding voor de verspreiding van een Amber Alert, een landelijk waarschuwingsbericht die de politie verspreidt als gevreesd wordt voor het leven van een vermist kind.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl