nieuws

Politie pakt visstropers uit Rotterdam en Capelle

© Politie
Voor illegaal vissen op de Oosterscheldekering in Zeeland zijn maandagavond zes mannen op heterdaad betrapt. Onder de verdachten zijn onder andere mannen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Het zestal zit nog steeds vast.
De mannen in de leeftijd tussen de 30 en 52 jaar waren maandag rond 21:30 uur bezig met stroperswerktuigen. Ze werden betrapt met speciale hengels, die voorzien waren van meerdere vishaken. De politie onderzoekt momenteel of de mannen vaker illegaal visten.

Al langer onderzoek

Een onderzoek naar illegale visvangst is al enkele weken aan de gang. Het vermoeden bestond dat in de periode van juni tot en met oktober enkele keren per week op de stormvloedkering op grote hoeveelheden zeebaars werd gevist.
Volgens de politie gebeurt dit ook in Zuid-Holland en aan de Belgische kust. De vissers verkopen de waterdieren vervolgens aan horecabedrijven. Uit onderzoek blijkt dat dit al tien jaar aan de gang is.
Stropers hebben in het verleden al meermaals agenten en particuliere beveiligers geïntimideerd, nadat ze werden betrapt op het illegaal vissen. Bij de aanhoudingen op maandagavond werd ook een agent bedreigd. Hij doet hiervan aangifte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl