Vlaardinger aangehouden na achtervolging in Amersfoort

Bij een achtervolging in Amersfoort die eindigde in een aanrijding, heeft de politie dinsdagavond een 28-jarige Vlaardinger aangehouden. Waarschijnlijk had de man drugs gebruikt. In zijn auto vond de politie ook zes kilo cocaïne.

De man viel agenten op tijdens een standaard surveillancerondje in de Amersfoortse wijk Schothorst. Het achterlicht van de auto van de man brandde niet. Toen de agenten de bestuurder daarop wilden aanspreken en hem een stopteken gaven, ging de automobilist ervandoor.

Zijn reactie lokte een achtervolging uit. Die duurde niet lang, want op een kruispunt botste de vluchtende bestuurder op een andere auto. De bestuurster van die auto raakte lichtgewond en moest per ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht.

Onder invloed

De vluchtende Vlaardinger werd meteen aangehouden. Agenten namen een drugstest bij hem af en daaruit bleek dat de man waarschijnlijk onder de invloed was van softdrugs.

Bij het onderzoeken van de auto vond de politie vervolgens zes kilo cocaïne. Om die reden is woensdagmiddag ook de woning van de man doorzocht. De man zit nog vast en er loopt een onderzoek naar hem.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: