nieuws

Dordrecht steunt Rotterdam in organisatie Songfestival

Dordrecht
Dordrecht
Naast de gemeente Den Haag schaart ook de gemeente Dordrecht zich achter de kandidatuur van Rotterdam voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020. Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht laat dat in een brief aan het Rotterdamse gemeentebestuur weten.
Dordrecht ziet in de historische binnenstad en Nationaal Park de Biesbosch een aanvullend decor voor eventuele andere activiteiten of opnames rondom het liedjesfestijn.
"Onze samenwerking met Rotterdam is goed en wordt steeds intensiever. Onder meer op gebied van havens, economie, bereikbaarheid en toerisme", licht burgemeester Wouter Kolff toe.
"Het Songfestival is een schitterend internationaal evenement dat heel goed past bij Rotterdam. Ook de directe omgeving van Rotterdam heeft veel te bieden, waaronder de oudste stad van Holland, Dordrecht. Daarom spreken we graag onze steun uit."
Ook de provincie Zuid-Holland ziet het wel zitten als Rotterdam de organisator wordt van het evenement. Zij stellen één miljoen euro beschikbaar als de organisatie in handen van de Rotterdammers komt te liggen, zo werd woensdagmiddag bekend.
Lees meer: Provincie stelt miljoen beschikbaar voor Songfestival in Rotterdam