nieuws

School ontruimd na onwelwording leerlingen en leerkracht

De Theresiaschool aan de Strevelsweg in Rotterdam-Feijenoord is donderdag ontruimd geweest vanwege een vreemde lucht. Er werd gedacht aan koolmonoxide, maar dat bleek het niet te zijn. De oorzaak is niet gevonden. De school werd rond 15:00 uur vrijgegeven.
De 225 leerlingen van de school werden tijdens de ontruiming tussen 13:40 uur en 15:00 uur opgevangen op het schoolplein, waar ze spelletjes speelden.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar de brandweer onder valt, zijn er de afgelopen dagen meerdere mensen onwel geworden in de school.
De eerste problemen speelden maandag, zegt een woordvoerder van de koepelorganisatie RVKO. Op die dag zijn twee kinderen ziek naar huis gegaan. Één kind werd door de huisarts zelfs doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar kon niet worden vastgesteld wat de oorzaak was.
Woensdag werden nog eens drie leerlingen onwel, donderdag werd ook een leraar niet lekker. Alle gevallen speelden zich af in twee lokalen. Deze klassen stonden het grootste gedeelte van de dag in de zon.
Een onderhoudsbedrijf, dat donderdag werd gebeld, dacht bij het horen van de klachten aan koolmonoxide. Daarop is de brandweer gebeld. Die heeft, terwijl ze nog onderweg waren, de opdracht gegeven om de school uit voorzorg te ontruimen.
De ouders waren snel op de hoogte. Ze kregen direct een melding in de schoolapp, daarnaast krijgen ze ook nog een brief. De meeste kinderen zijn na 15.00 uur opgehaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl