Politie neemt ruim miljoen euro en vijftig kilo drugs in beslag

Meer dan een miljoen euro cash, ruim vijftig kilo drugs, twee auto's en een vuurwapen zijn vorige week in beslag genomen in Capelle aan den IJssel. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Twee mensen zitten vast.

Volgens een getuige gedroeg een aantal mannen zich op woensdagavond 26 juni 'nogal vreemd en opvallend' in de Ericastraat in Capelle aan den IJssel. Toen medewerkers van Handhaving Capelle een kijkje namen, troffen zij een van hen aan. Deze 41-jarige Duitser bleek tassen met geld bij zich te hebben, zonder daar een verklaring voor te hebben. Hij werd opgepakt en het geld en zijn auto werden in beslag genomen.

De politie startte vervolgens een onderzoek. Daaruit bleek dat de Duitse man contact had gehad met twee andere mannen. Deze twee, een 33-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleken in een woning nog meer geld te hebben liggen. Ook werden daar de verdovende middelen en een vuurwapen aangetroffen. 

De 41-jarige Duitser en de 33-jarige Capellenaar zitten nog vast. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is inmiddels vrijgelaten. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: