nieuws

Dode explosie in flatwoning Vlaardingen was militair

De gevel van de flatwoning aan de Van der Waalsstraat is weggeslagen
De gevel van de flatwoning aan de Van der Waalsstraat is weggeslagen
Een van de twee doden die na een explosie zijn aangetroffen in een flat aan de Van der Waalsstraat in Vlaardingen, was militair. Vrijdagochtend werden de 17 woningen van de flat ontruimd nadat een van de woningen ontplofte. De voorgevel van de flatwoning is daarbij weggeslagen.
Lees meer: Twee doden na explosie in Vlaardingen; toedracht nog onbekend
In de woning woonde een gezin met twee kinderen. Bronnen melden dat de kinderen ongedeerd zijn en worden opgevangen door de hulpdiensten. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de twee slachtoffers in de flatwoning de vader en moeder. Dit kan pas bevestigd worden door de instanties als alle familieleden op de hoogte zijn.
Onderzoek naar de toedracht van de explosie is vrijdagmiddag nog in volle gang. Forensische opsporing is aanwezig, ook een aantal medewerkers van de marechaussee lopen rond de flat. Volgens de politie heeft de aanwezigheid van de marechaussee "niets te maken met de aard van het incident."
Lees meer: Burgemeester Vlaardingen over explosie met dodelijke slachtoffers: 'Een enorme ravage'Het onderzoek duurt nog tot in de middag. De bewoners worden zolang opgevangen in het stadhuis van Vlaardingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl