Automobilist knalt tegen reling viaduct A15

Een automobilist is maandagochtend tegen een reling van een viaduct over de A15 bij Spijkenisse gereden. De wagen hing met één wiel over het viaduct. De bestuurder zat onder invloed van alcohol achter het stuur en is aangehouden.

Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat kwam de wagen vanaf de Hartelbrug over de N218. Op de plek waar de weg afbuigt richting de Botlektunnel, het Hartelkruis, ging het mis. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt bloed afgenomen.

Afsluiting

Omdat onderdelen van zowel de auto als de reling op de snelweg terecht zijn gekomen, waren twee rijstroken op de snelweg richting Gorinchem dicht.

De wagen is geborgen. Rond 07:10 uur is op de A15 nog maar één rijstrook afgesloten, omdat het wegdek schoongemaakt moet worden. Ook was de N218 richting Spijkenisse dicht, maar inmiddels zijn daar alle rijstroken weer beschikbaar. 

Weggebruikers konden omrijden via de Spijkenisserbrug in de N492, maar moesten daar rond 07:00 uur rekening houden met een extra reistijd van meer dan 45 minuten. Rond 08:10 uur is de extra reistijd twintig minuten.

Om 11:30 uur wordt één rijstrook van de Hartelbrug bij het Hartelkruis richting de Botlektunnel afgesloten voor tijdelijke herstelwerkzaamheden.

Deze waren om 13:00 uur afgerond. Maandagavond gaat het werk verder.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Spijkenisse
Deel dit artikel: