Goeree-Overflakkee wil meer agenten in zomerseizoen

Een groot gebied, smalle wegen en drie keer zoveel bewoners als in het laagseizoen. Agenten op Goeree-Overflakkee komen in de zomer structureel om in het werk. Burgemeester Grootenboer pleit daarom voor meer politie op het eiland. "De rek is eruit", zei ze dinsdagochtend op Radio Rijnmond.

Bij de verdeling van het aantal agenten wordt volgens Grootenboer veel te weinig rekening gehouden met de bijzondere kenmerken van Goeree-Flakkee. En dat leidt tot problemen. 

"Voorop staat dat de agenten die hier werken enorm betrokken zijn en hun stinkende best doen. Maar zij moeten keuzes maken die ze liever niet maken. Dat kán niet."

Ondermijning

Omdat de politie tijdens de zomer de handen vol heeft aan het toerisme op de kop van het eiland is de aanpak van ondermijning bijvoorbeeld het kind van de rekening. 

Het probleem speelt niet alleen op Goeree-Overflakkee, maar bijvoorbeeld ook op het nabijgelegen Schouwen-Duiveland. Om de situatie beheersbaar te houden surveilleren daar in de zomer zelfs Duitse agenten. Die zullen dit seizoen ook de kop van het eiland meenemen tijdens hun rondes, heeft Grootenboer met haar Zeeuwse collega afgesproken. 

En dan is er nog een creatieve oplossing bedacht: Nederlandse politievrijwilligers die in de zomer in het gebied aan de slag gaan, kunnen rekenen op een gratis verblijf in een vakantiehuisje. 

Maar, benadrukt Grootenboer, het blijft allemaal houtje-touwtje-werk. Terwijl het probleem structureel is. "En daar horen structurele oplossingen bij."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Goeree-Overflakkee
Deel dit artikel: